Kunstgras golf

Golf kunstgras

Home Sport Golf

Bij een golfbaan is het van belang dat het grasveld er altijd perfect bij ligt. Voor een geweldige speelervaring zal het gras uitnodigend eruit moeten zien en zeer gelijkmatig moeten zijn. Bij Sportvelden.nl kunt u kunstgras voor golfvelden bestellen. Wij kunnen verschillende soorten kunstgras leveren voor de diverse delen van een golfbaan. Onze specialisten voorzien u graag van advies.

De eigenschappen van een kunstgras golfbaan

Het kunstgras voldoet aan diverse eisen. Bij golf is het zeer belangrijk dat het kunstgras gelijkmatig is en dat de vezels vrij kort zijn. De golfbal zal dan soepel over het kunstgras rollen, net zoals deze bij gewoon gras zou rollen. Bij het aanleggen van een kunstgras golfbaan zijn meerdere soorten kunstgras nodig. Dit komt doordat een golfbaan diverse delen bevat, zoals de green, de fairway en de rough. Het kunstgras voor de golf green heeft de kortste vezels. Dit maakt het voor de golfer mogelijk om zeer precies de bal in de hole te spelen. Om de green heen ligt de fairway die gemaakt is van kunstgras met iets langere vezels. De bal zal grotendeels over het kunstgras heen vliegen, maar de bal komt op dezelfde manier terecht als op gewoon gras.

De rough ligt weer om de fairway heen. Hiervoor wordt het kunstgras met een lange vezel gebruikt. Het is de bedoeling dat een golfer de bal niet in de rough slaat, aangezien de bal meteen wordt afgeremd. Ook is het moeilijker om de bal weer op de fairway te krijgen. De kleuren van het kunstgras kunnen afgestemd worden op de verschillende delen zodat de kunstgras golfbaan lijkt op een golfbaan van echt gras. Alle soorten kunstgras van Sportvelden.nl zijn van hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast is het kunstgras zeer duurzaam. Het kunstgras is zeer slijtvast. Dit betekent dat het kunstgras lang mooi blijft, ook als er overheen wordt gelopen en als er golfkarren overheen rijden.

Het aanleggen van een kunstgras golfbaan

Bij een kunstgras golfbaan is het aanleggen anders dan bij het aanleggen van een sportveld. De ondergrond bij een sportveld is namelijk helemaal vlak, terwijl een golfbaan vaak glooiend is. Het is dan ook verstandig om de kunstgras golfbaan aan te laten leggen door specialisten. Het kunstgras van Sportvelden.nl wordt altijd door ons eigen aanlegteam geplaatst. Zij weten precies hoe ze zowel vlakke delen als een lichte helling moeten voorzien van kunstgras. Eerst wordt de juiste ondergrond aangebracht. Daarna wordt het kunstgras geplaatst, bijgesneden en vastgemaakt. Dankzij de expertise van het aanlegteam kan er tientallen jaren gebruik worden gemaakt van de golfbaan.

Golf kunstgras bestellen

U kunt contact opnemen met onze specialisten zodat zij u kunnen adviseren over het kunstgras voor uw golfbaan. Zo weet u zeker dat u het juiste kunstgras voor een golfbaan aanschaft. Voor het aanleggen van een golfbaan heeft u veel kunstgras nodig. Wij kunnen u een financieringstraject aanbieden als u dat wenst. Bij Sportvelden.nl kunt u niet alleen kunstgras voor een golfbaan bestellen, maar ook kunstgras voor andere sporten. Enkele voorbeelden van deze sporten zijn crossfit, voetbal en tennis.

Golf kunstgras
Kunstgras golf
 • Volledige ontzorging
 • Geen rubberen korrels
 • Altijd mooi
 • Altijd comfortabel
 • Veilige oplossing
 • Alleen het beste kunstgras
 • Wij leggen het kunstgras aan
 • Advies op maat
 • Expertise op alle gebieden
 • Professioneel

Kunstgras golf

Golf kunstgras

Gratis professioneel advies over kwalitatief kunstgras

.. ook een bedrijfs sportveld voor uw werknemers?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.