Kunstgras schoonmaken

Home Aanleg onderhoud Reinigen en schoonmaken

Heeft u kunstgras laten aanleggen of bent u dat van plan? Dan is het verstandig om meer te weten over het schoonmaken ervan. Dit hoeft slechts enkele keren per jaar te gebeuren of alleen als er viezigheid in het kunstgras zit. Bij Sportvelden.nl kunt u advies vragen aan specialisten. Tevens kunt u via onze website producten voor schoonmaken van het kunstgras bestellen.

Waarom moet je kunstgras schoonmaken?

Het kunstgras schoonmaken is een belangrijk onderdeel van het onderhoud. U zult het kunstgras regelmatig moeten reinigen om ervoor te zorgen dat het gras mooi blijft. Etensresten, rottende bladeren en ongelukjes van huisdieren kunnen tot vlekken in het kunstgras leiden. Daarnaast zal het zorgen voor een onaangename geur. Door deze vlekken meteen te verwijderen voorkomt u dat het kunstgras vies wordt of beschadigd raakt. Regelmatig het kunstgras schoonmaken zorgt ervoor dat het kunstgras lang mooi zal blijven en dat het lang mee zal gaan. U heeft dan vele jaren plezier van het kunstgras. Goed onderhoud zorgt ervoor dat het kunstgras pas na enkele tientallen jaren vervangen hoeft te worden. Aangezien kunstgras een investering is, wilt u natuurlijk zo lang mogelijk gebruik kunnen maken van het kunstgras.

Hoe kun je kunstgras reinigen?

Er zijn verschillende manieren waarop u kunstgras schoon kan maken. De eerste manier is het verwijderen van bladeren en takken. Meestal wordt het kunstgras aangelegd op een plek waar ook bomen en struiken staan. Het is dan niet te voorkomen dat er regelmatig bladeren en takjes op het kunstgras liggen. Vooral in de herfst zult u hier veel last van hebben. Door de takken en bladeren te verwijderen voorkomt u dat het materiaal gaat rotten. Dit kan er namelijk voor zorgen dat het kunstgras vies wordt. Daarnaast voorkomt u dat er plantjes gaan groeien tussen het kunstgras. U kunt bladeren en takken handmatig van het kunstgras af halen of u kunt een speciale bezem gebruiken. Daarnaast kunt u onkruid en mos verwijderen. Hoe sneller u het weghaalt, hoe kleiner de kans is dat het onkruid zich verder uitbreidt. Heeft u huisdieren zoals een hond of een kat? Dan is het mogelijk dat het dier een keer zijn behoefte op het kunstgras zal doen. In dat geval raden wij u aan om dit zo snel mogelijk te verwijderen. U kunt de laatste resten verwijderen met een schoonmaakmiddel. Op dezelfde manier kunt u het kunstgras reinigen als u eten geknoeid heeft.

Spullen voor kunstgras reinigen kopen

Wilt u het kunstgras zo goed mogelijk onderhouden? Dan is het belangrijk dat u de juiste spullen heeft voor het schoonmaken. Neemt u gerust contact op met onze specialisten. Zij vertellen u graag hoe u het kunstgras dient te onderhouden. Ook kunnen zij op basis van het gekozen kunstgras bepalen welke producten u dient te gebruiken. Bij Sportvelden.nl kunt u ook terecht voor ondergronden en producten voor het onderhouden. Zo kunt u bij ons alle benodigdheden vinden voor het kunstgras schoonmaken, aanleggen en onderhouden.

Het kunstgras schoonmaken
  • Volledige ontzorging.
  • Aanleg door een gespecialiseerd team.
  • Minder onderhoud met kunstgras.
  • Veel ondergronden mogelijk.
  • Snel en kundig.
  • Professioneel.
  • Makkelijke reiniging.

Kunstgras Velden

Het kunstgras schoonmaken

Gratis professioneel advies over kwalitatief kunstgras

.. ook een bedrijfs sportveld voor uw werknemers?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.