Kunstgras onderhouden

Als u voor kunstgras kiest is het nodig om te weten hoe u het kunstgras het beste kunt onderhouden. Kunstgras vereist veel minder onderhoud dan echt gras, maar u zult het kunstgras moeten onderhouden zodat het zo lang mogelijk in goede staat blijft. Bij Sportvelden.nl kunt u terecht voor de producten die u nodig heeft voor het onderhoud van kunstgrasvelden. Tevens kunt u onze specialisten om advies vragen.

 

Waarom is het onderhoud van kunstgras belangrijk?

Kunstgras onderhouden is om meerdere redenen van groot belang. De voornaamste reden is dat u met onderhoud ervoor zorgt dat u langer plezier heeft van het kunstgras. De kwaliteit van het kunstgras zal veel minder snel achteruit gaan als u het regelmatig onderhoud. Tevens zorgt het onderhoud ervoor dat het kunstgras er mooi uit blijft zien. De vezels van het kunstgras zullen omhoog blijven staan. Het kunstgras oogt daardoor alsof het net aangelegd is.

 

Op welke manieren kunt u het kunstgras onderhouden?

U kunt het onderhoud van kunstgras op verschillende manieren uitvoeren. Sommige klussen voor het onderhouden van kunstgras zullen elke paar weken uitgevoerd moeten worden. Dit geldt bijvoorbeeld voor het verwijderen van takjes en bladeren die op het kunstgras liggen. Niet alleen kan dit de vezels van het kunstgras beschadigen, maar ook zorgen rottende bladeren voor veel troep. Door dit meteen te verwijderen heeft u er later geen last van. Tevens zult u tijdens het onkruid moeten verwijderen. In de meeste gevallen wordt er een speciaal doek onder het kunstgras aangebracht waardoor onkruid voorkomen wordt. Mocht u toch onkruid zien, dan kunt u dit het beste direct weghalen. Zo voorkomt u dat het onkruid zich verder over het kunstgras verspreid en dat het onkruid het kunstgras aantast.

 

Er zijn ook onderhoudsklussen die slechts één keer per jaar of om de paar maanden uitgevoerd hoeven te worden. Hierbij kunt u denken aan het borstelen en instrooien van het kunstgras. U kunt het kunstgras borstelen met een speciale bezem zodat de vezels mooi overeind gaan staan. Vaak gaan deze vezels na verloop van tijd plat liggen. Dit komt doordat er over het kunstgras gelopen wordt op doordat een object op het kunstgras heeft gestaan en een afdruk achterlaat. U kunt dit eenvoudig oplossen door het kunstgras even te borstelen. Daarnaast zult u één keer per jaar het kunstgras moeten instrooien. Het zand zakt namelijk langzaam in de bodem. U hoeft alleen maar het zand over het kunstgras te strooien en dit te verdelen met een speciale bezem.

 

Producten voor het onderhoud van kunstgrasvelden bestellen

Wilt u het onderhoud van kunstgras goed uitvoeren? Bij Sportvelden.nl kunt u diverse producten bestellen voor het onderhouden van kunstgrasvelden. Hierbij kunt u denken aan producten voor het reinigen en schoonmaken van het kunstgras of aan diverse accessoires zoals speciale bezems. Met deze producten kunt u alle soorten kunstgras op de juiste manier onderhouden. Heeft u vragen over het kunstgras onderhouden? Neemt u dan gerust contact op met onze specialisten. Zij vertellen u graag hoe u kunstgras dient te onderhouden. Zo kunt u ervoor zorgen dat het kunstgrasveld er jarenlang mooi bij ligt.

Onderhoud kunstgras
  • Volledige ontzorging.
  • Aanleg door een gespecialiseerd team.
  • Minder onderhoud met kunstgras.
  • Veel ondergronden mogelijk.
  • Snel en kundig.
  • Professioneel.
  • Makkelijke reiniging.

Kunstgras Velden

Kunstgras onderhouden

Gratis professioneel advies over kwalitatief kunstgras

.. ook een bedrijfs sportveld voor uw werknemers?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.