Kunstgras ondergronden

Ondergrond van kunstgras

Home Aanleg onderhoud Ondergronden

Het uitzoeken van kunstgras is niet voldoende om een goed veld aan te leggen. De ondergrond is namelijk ook van groot belang. De juiste ondergrond maakt het kunstgras veiliger, stabieler en mooier. Daarnaast zorgt een goede ondergrond ervoor dat het kunstgras jarenlang meegaat en in een perfecte staat blijft. Bij Sportvelden.nl kunt u diverse soorten ondergronden vinden.

Het belang van een goede valondergrond bij kunstgras

Bij kunstgras is de ondergrond erg belangrijk. Door de juiste ondergrond aan te brengen wordt het regenwater goed afgevoerd en blijft het kunstgras stabiel op de gewenste plek liggen. Een goede ondergrond zorgt er tevens voor dat het kunstgras helemaal egaal is. Het kunstgras oogt daardoor erg strak. Bepaalde ondergronden geven het veld extra eigenschappen. Een valdempende ondergrond maakt het kunstgras bijvoorbeeld veiliger. Vooral bij sportvelden en bij plekken waar kinderen spelen mag een valdempende ondergrond bij kunstgras niet ontbreken.

Tijdens het sporten lopen de spelers altijd het risico dat ze vallen, bijvoorbeeld doordat ze onderuit worden gehaald of doordat ze struikelen. Kinderen kunnen tijdens het spelen in een speeltuin ook vallen. Om te voorkomen dat de spelers of kinderen zich bezeren zal een valdempende ondergrond aangebracht moeten worden. Deze ondergrond onder kunstgras zorgt ervoor dat een persoon zachter valt waardoor de kans op wonden of pijn verkleind wordt. Vrijwel alle velden worden om die reden voorzien van valdempend kunstgras.

Wat zijn de mogelijkheden van ondergronden voor kunstgras?

U kunt uit verschillende soorten ondergronden voor kunstgras kiezen. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor een laag zand, aangezien dit een stabiele en waterdoorlatende ondergrond is. Tevens egaliseert het zand een ongelijkmatige ondergrond. Als u kiest voor deze ondergrond dan wordt er eerst een laag grof zand aangebracht. Doordat het zand grof is ontstaan er kleine ruimtes tussen de brokken zand. Hierdoor kan het water makkelijk afgevoerd worden. Over het grove zand wordt een laag fijn zand aangebracht. Dit zand zorgt ervoor dat de ondergrond helemaal egaal is. Nadat het zand goed is aangetrild kan het kunstgras geplaatst worden. Het is tevens mogelijk om een valdempende ondergrond op het zand te plaatsen. Op deze ondergrond wordt dan weer het kunstgras geplaatst.

Valdempend kunstgras kopen

U kunt valdempende ondergronden of een andere ondergrond eenvoudig bestellen bij Sportvelden.nl. Als u twijfelt over de juiste valdemping voor kunstgras of ondergrond, dan kunt u contact opnemen met onze specialisten. Zij adviseren u graag over de ondergrond die het beste past bij de manier waarop het kunstgras toegepast wordt. Tevens beschikken wij over een aanlegteam dat graag voor u de ondergrond en het kunstgras aanlegt. U heeft daardoor de zekerheid dat het kunstgras op de correcte manier aangelegd wordt.

Heeft u een ondergrond kunstgras nodig voor een groot oppervlak? Dan kunt u voor een financieringstraject kiezen. Naast de ondergronden voor kunstgras leveren wij ook andere producten, zoals kunstgras voor sport, producten voor het onderhoud en accessoires. U kunt zo alle benodigdheden voor het aanleggen en onderhouden van het kunstgras vinden.

Ondergrond kunstgras
  • Volledige ontzorging.
  • Aanleg door een gespecialiseerd team.
  • Minder onderhoud met kunstgras.
  • Veel ondergronden mogelijk.
  • Snel en kundig.
  • Professioneel.
  • Makkelijke reiniging.

Kunstgras Velden

Ondergrond kunstgras

Gratis professioneel advies over kwalitatief kunstgras

.. ook een bedrijfs sportveld voor uw werknemers?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.