Kunstgras borstelen

Home Aanleg onderhoud Instrooien en borstelen

Regelmatig onderhoud is noodzakelijk om zo lang mogelijk plezier te hebben van kunstgras. Het borstelen en instrooien van kunstgras zijn belangrijk om het mooi te laten ogen en om het kunstgras stabiel te laten liggen. Bij Sportvelden.nl kunt u alle producten vinden voor het opborstelen en instrooien van kunstgras. Zo kunt u het kunstgrasveld eenvoudig zelf onderhouden.

Waarom is kunstgras borstelen en instrooien belangrijk?

Kunstgras borstelen zal regelmatig moeten gebeuren om het gras mooi te houden. Het opborstelen zorgt er namelijk voor dat de vezels plat gaan liggen. De vezels liggen plat nadat het kunstgras is aangelegd. Door het kunstgras meteen op te borstelen ziet het kunstgras er gelijkmatig en netjes uit. Het kunstgras zal door het gebruik weer wat platter gaan liggen. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat u over het gras loopt of doordat een zwaar object op het kunstgras heeft gestaan. In dat geval is het borstelen de beste oplossing. Het kunstgras instrooien wordt meteen na het aanleggen gedaan. Dit zorgt er namelijk voor dat de kunstgrasmatten goed blijven liggen. Tevens helpt het om de vezels omhoog te laten staan.

Hoe gaat kunstgras instrooien en borstelen in zijn werk?

Kunstgras borstelen is een eenvoudige klus. U heeft er alleen een speciale kunstgras bezem voor nodig. Deze bezem is vrij breed en bevat stevige en korte haren. U veegt voorzichtig met de bezem over het gehele kunstgras heen. Hoe vaak het opborstelen gedaan moet worden hangt af van de situatie. Het kunstgras hoeft namelijk alleen geborsteld te worden als de vezels plat liggen of als het ongelijkmatig oogt. Heeft u het kunstgras in uw tuin liggen en loopt u er niet zo vaak over heen? Dan kunt u het kunstgras borstelen als u wilt dat het kunstgras er weer perfect bij ligt. Dit zal waarschijnlijk om de paar maanden zijn. Bij een sportveld zal het kunstgras vaker geborsteld moeten worden. Doordat er vaak over het kunstgras gelopen en gerend wordt, zal het kunstgras er sneller minder mooi uit zien. Het kunstgras kan dan elke week of om de paar weken geborsteld worden.

Het kunstgras instrooien is tevens een makkelijke klus. U strooit het zand over het kunstgras. Vervolgens verdeelt u het zand met de speciale bezem. Het kunstgras instrooien kunt u één keer per jaar doen. Het zand zal namelijk langzaam verdwijnen. Bij sportvelden zal het kunstgras elke paar maanden ingestrooid moeten worden. Dit kunstgras wordt namelijk veel intensiever gebruikt dan een achtertuin. Het intensieve gebruik zorgt ervoor dat het zand sneller in de bodem zal zakken.

Producten voor kunstgras opborstelen en instrooien bestellen

Wilt u producten bestellen voor het instrooien en borstelen? Via onze website kunt u eenvoudig alle benodigdheden bestellen. Natuurlijk mag u ook onze specialisten om advies vragen. Zij vertellen u graag hoe u het kunstgras dient te onderhouden en zij kunnen producten aanraden. Voor het onderhoud van het kunstgras kunt u bij ons tevens accessoires en producten voor het reinigen en schoonmaken vinden.

Het kunstgras borstelen
  • Volledige ontzorging.
  • Aanleg door een gespecialiseerd team.
  • Minder onderhoud met kunstgras.
  • Veel ondergronden mogelijk.
  • Snel en kundig.
  • Professioneel.
  • Makkelijk reinigen.

Kunstgras Velden

Het kunstgras borstelen

Gratis professioneel advies over kwalitatief kunstgras

.. ook een bedrijfs sportveld voor uw werknemers?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.